Hålla rutiner hjälper oss må bättre i höstmörkret

Känner du att det är för mycket av ett ekorrhjul, att dagarna bara rusar och allt du längtar efter är helg och ledighet? Att skapa små enkla rutiner i vardagen kan hjälpa oss långt med att känna mer lugn och kontroll.

Vi på redaktionen tipsar om tre bra rutiner du kan implementera till din vardag redan idag!

  1. Skriv en tacksamhetsdagbok
    Skriv ner tre saker varje dag som du känner dig tacksam över. Börja smått om det känns knepigt i början, t.ex, tacksam för en middag som blev godare än förväntat.
  2. Stretcha
    Ta 2-5 minuter varje morgon för att stretcha. Det behöver inte vara avancerat med träningskläder på en yogamatta, stretcha i köket medan du väntar på kaffekokaren!
  3. Städa
    Ta för vana att lägga 10-15 minuter, som nervarvning varje kväll innan läggdags, till att plocka undan och återställa runt dig.

Personligen från redaktionen:
”Jag älskar rutiner och har provat flera olika för att hitta något som fungerar för just mig. När jag flyttade från hus till lägenhet behövde jag ändra många rutiner – med hänsyn till grannar kunde jag inte dansa klockan 5 på morgonen till exempel. […] När jag bodde i hus startade jag diskmaskinen efter frukost varje dag, nu i lägenhet utan maskin kör jag ett varv handdisk varje kväll – så köket är rent och återställt när jag kommer för att göra frukost. […] Det bästa jag vet är att hänga nya rutiner på redan befintliga. t.ex. att jag alltid tar med mig sopsorteringen när jag går till affären. Eller alltid stretchar medan jag väntar på kaffekokaren. Startar jag inte kaffekokaren finns risken att jag skippar min stretchning den dagen tills jag kommer på mig själv! […] Man ska inte drunkna i rutiner om man inte trivs med dem, det har blivit lite av trendigt med ’hustle och rutiner’ för att bli framgångsrik och sitt bästa jag. Glöm inte att må bra också!”

Känner du att du fastnat lite väl hårt i det vår kollega kallar ”hustle och rutiner” kan du läsa mer –här– om hur olika (idag digitala) kulturer av lugn, strävan och balans påverkar oss.

Att vara bra nog kan du läsa mer om här “Tänk om tid är allt vi har och good enough är bra på riktigt?”.

Kom in på vår Facebook-sida och dela med dig av dina egna rutiner och hur du får dagarna att kännas mer betydelsefulla!

Registrera dig gratis till Coaching och Terapi.se's Nyhetsbrev


powered by MailChimp!